dimarts, 27 de novembre del 2007

Periodes de retorn

París 1789

París 1830

París 1871

París 1968
París 2007


De tant en tant els francesos aixequen barricades contra l'estat per tal de defensar els drets bàsics de l'home: la llibertat, la igualtat i la fraternitat. Aquí fa molt i molt de temps que no passa. Potser és el què ens diferencia dels francesos és la falta de collons. Es va acceptar una transició indignant i la imposició d'un rei Borbó a finals del s. XX (surrealista... la mateixa família que els francesos els van fotre fora fa més de 170 anys!!!!!!). Realment crec que som uns pringats i una colla de mesells. Ni memòria històrica ni gilipollades... ja ni ha prou d'abaixar el cap i dir que no hi ha ni bons ni dolents!.

4 comentaris:

en27m2 ha dit...

Molt interessant el recull d'imatges. Però deu ser inherent al nostre tarannà. Només cal veure la resignació amb la que acceptem el caos de les infraestructures i l'actitud fatxenda de la ministra.

Minerva ha dit...

Tienes toda la razón María,eso y el mileurismo, y el precio de la vivienda y....

Un matiz Egon, es cierto lo que dices sobre la sociedad francesa, pero en el fondo han defendido su libertad, fraternidad y... Porque cuando llegaron los borbones a este lado de los Pirineos fue gracias al poder que tenían al otro lado; cuando nosotros hicimos nuestra "pequeña revolución ilustrada" mandaron a los 100.000 hijos de San Luís, y cuando nos defendimos contra el fascismo no sólo nos negaron la ayuda sino que trataron a nuestros refugiados como a la chusma.

Egon ha dit...

Yo no defiendo a los franceses ni los juzgo... simplemente digo que ellos hacen unas cosas mucho más a menudo que nosotros...

Blaudemar ha dit...

No sé si el fet que Catalunya ha estat històricament un país reprimit hi deu tenir alguna cosa a veure. Ja hi estem "acostumats" a que ens putegin... i no ens que en vingui bé, ni que no ho veiem, però acostumem a protestar només de portes endins... Sincerament, jo no ens veig fent barricades... i potser s'haurien d'aixecar.